„Nudle se zelím“ jako boom recept pro gurmány.

Toto jednoduché jídlo pochází z Maďarska, které se velmi rychle přestěhovalo do Slovenské republiky. Je velmi působivé, že toto gurmánské jídlo se absolutně obejde bez cibule a jakéhokoliv masa, neboť v kostce škvařeného sádla (v bodě 4) je již ingredience chuťově tímto vložena. Držte uvedené jednoduché receptury. Nebudete toho skutečně litovat. Nenahrazovat ničím jiným.

Ingredience

    • hlávka zelí, 250 g
    • škvařené sádlo,
    • 500 g širokých nudlí,
    • sůl,
    • mletý pepř

Příprava jídla

 

  • Zelí pěkně nastrouháme do velikého hrnce. Bude to vypadat, že ho je přehršel (hodně), ale realita bude opačná.
  • Řádně zelí prosolíme. Necháme sůl cca 5 až 10 minut působit.
  • Rukou silou zelí v hrnci stlačíme, ze kterého se uvolní dostatek vody, kterou z hrnce odebereme a vylejeme.
  • Do hrnce vložíme celou kostku škvařeného sádla. Na mírném ohni mícháme cca 25 až 30 minut zelí do zlatova po celou dobu.
  • Během míchání uvaříme široké nudle dle návodu výrobce, který je většinou uveden na obalu sortimentu.
  • Nudle scedíme, vložíme je společně do hrnce se zelím. Vše pečlivě promícháme.
  • Při servírování nudle se zelím nakonec posypeme pepřem.
  • Pak už nám nezbývá nic jiného než Vám popřát skutečně luxusní dobrou chuť.

Rekapitulace nákladů: 3 kg zelí = 26,- Kč; 500 g širokých nudlí = 24,- Kč; 250 g škvařeného sádla = 19,90,- Kč; 1 kg soli = 6 – 8,- Kč; mletý pepř = 16,90,- Kč. Za zdravé jídlo pro 4 osoby zaplatíte celkem 93 korun.

Není to skvělé?