Špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli jsou nejznámější labužníkův fast-food: jídlo, na kterém si můžete pochutnat v jakékoli denní době, když vás honí mlsná, tak klidně i o půlnoci. Pokud chcete, můžete pro výraznější chuť přidat ančovičky.

Příprava tohoto skvělého jídla je opravdu jednoduchá, tak pojďme na to.

Ingredience pro 4 porce

  • sušené špagety 450 g

OMÁČKA:

  • olivový olej 60 ml
  • česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený 7 až 11 stroužků
  • čerstvá červená chilli paprička, nakrájená 1 ks
  • ančovičkové filety v oleji (nemusí být) 4 ks

Příprava jídla

  1. Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut. Každý jak má rád.
  2. Mezitím ve velké pánvi ohřejte olej a jemně v něm osmažte chilli a česnek. Pozor, nesmí se připálit! Nyní můžete také přidat ančovičky a nechat je v oleji rozpustit. Omáčka by měla být hotová za necelých 5 minut.
  3. Uvařené těstoviny vyndejte z vody pomocí kleštiček, vložte do omáčky a promíchejte. Není nutné přidávat sýr ani bylinky, ale pokud jinak nedáte, klidně použijte strouhaný parmazán a nasekanou petrželku, nejlépe hladkolistou.

Nezapomínejte na kvalitní a čerstvé suroviny, to se vždy vyplatí a z česneku vyjmete srdíčka, pak si ho může užít mnohem víc. Když budete mít suroviny pěkně připravené, první sousto bude k dispozici do 30. minut.

Dobrou chuť.