Růžičková kapusta zapečená se sýrem

KVListy

Kapustičky zůstanou lahodně křupavé, a krásně tak kontrastují s krémově roztaveným sýrem. Tato lahůdka nejen zahřeje a potěší typickou vůní.

Ingredience

  • 1 kg růžičkové kapusty, očištěné
  • 200 g mozzarelly, nakrájené na kousky
  • 200 g blaťáckého zlata, nakrájeného na kousky
  • sůl a hrubý pepř na dochucení
  • lžíce olivového oleje

Příprava jídla

Kapustičky pět minut povařte v osolené vodě a ihned propláchněte studenou. Překrojte napůl, naklaďte spolu se sýry do pekáčku, opepřete a zakápněte olejem. Pečte deset až patnáct minut při 180 °C, aby se sýr roztavil.
Čtyři porce připravíte cca do 30 minut.
Úplně stejně je možné připravit také brokolici.
Dobrou chuť