Pampelišky k jídlu

Jarní Italský salát

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 kg mladých pampeliškových listů
  • 300 g mozzarella
  • 300 g čerstvých rajčat / ředkviček
  • 50 g soli na spaření
  • 5 lžic olivového oleje / olivy
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 bageta nebo žitný chléb

Postup přípravy :

Pampeliškové listy omyjeme.

Ve hrnci přivedeme k varu cca 3 litry osolené vody.

Pampeliškové listy necháme je minutu spařit, následně cedíme a prolijeme ihned ledovou vodou. Pozor, teprve po dvojitým spařením listy zbavíme hořkosti.

Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na drobno nasekanou cibulku a česnek a lehce orestujeme.

Do mísy postupně přidáme nakrájená rajčata, natrhané pampeliškové lístky, mozzarellu

Bagetu nebo chléb lehce opečeně na pánvi nebo v toustovači.

Pampeliškový salát pokládáme na pečivo a na závěr  posypeme hoblinkami parmazánu. Salát lze podávat i k hlavnímu jídlu nebo samostatně jako svačinu.

Dobrou chuť.

Luboš Přibyl

Next Post

Program Galerie umění na měsíc květen 2019

Čt Dub 25 , 2019
Výstavy Mapa světa Karla Teigeho Výstava prezentuje Karla Teigeho (1900–1951) jako výtvarného teoretika, organizátora, umělce, typografa a vůdčí osobnost evropské avantgardy. Jedna část představí Teigeho vlastní umělecká díla od raných počátků až po surrealistické koláže s erotickým nábojem, druhá část pak výběr malířských děl Tvrdošíjných, Devětsilu či Skupiny surrealistů v ČSR, tedy umělců, jejichž tvorbě se Teige […]