Siven americký na grilu po Albánsku

V letních měsících, čase grilování může uspět jednoduchý recept na Váš gril.

suroviny

  • vykuchaný Siven americký / a 1 porce
  • olivový olej
  • citrónové rybí koření
  • máslo
  • dva svazky mladé cibulky
  • bílý jogurt
  • sladká paprika
  • mletý pepř
  • sůl
  • limenty nebo citróny 1/2 a ryba
  • domácí žitný chléb

postup přípravy :

  1. S olivového oleje a rybího koření si připravíme marinádu, kterou mašlovačkou naneseme na vykuchané Siveny. Pokud nemáte Siveny, lze použít menší pstruhy. Ryby marinujeme cca 1-2 před grilováním
  2. Svazky mladé cibulky nakrájíme na drobno a smícháme s velkým bílým  jogurtem 500g. Osolíme 1 kávovou lžičkou soli, přidáme špetku mleté sladké papriky a mletého pepře. Necháme 30 minut v lednici a po té promícháme a ještě dochutíme
  3. Celé Siveny grilujeme po obou stranách

Jednoduché jídlo podáváme s cibulovým dipem a trochu žitného chleba. Po vložení Sivena na talíř, nezapomeneme na horkou rybu položit plátky čerstvého másla. A to je vše.

Dobrou chuť