Čokoládové cacíky

Tento recept je od mladé maminky z Německa, která je dělá s dětmi. Nejedná se o Řecké tzatziky. Ten kdo má rád čokoládu tak si přijde na své.  Jsou výborné a zde je jednoduchý bezlepkový recept.

Co budeme k tomu potřebovat:                                       
  • 200g kukuřičných lupínků
  • 200g bílé čokolády
  • 100g hoblovaných mandlí
  • nastrouhanou pomerančovou kůru může být i nemusí.
Postup přípravy:
  • V misce smícháte kukuřičné lupínky, pomerančovou kůru s mandlovými hoblinkami.
  • V hrnci rozpustíte 150g bílé čokolády.
  • Do rozpuštěné čokolády vysypte lupínky promíchané s pomerančovou kůrou a mandlemi. Vidličkou nebo lžící to pomalu promíchejte.
  • Až je vše promíchané tak s lžící děláme malé bochánky na pečicí papír a necháte zaschnout.
  • Zbytek čokolády rozpusťte a položte na vrch.

Ten stejný recept můžete udělat s mléčnou a hořkou čokoládou do hromady a máte tmavé cacíky. Můžete si je dát do mrazáku a na vánoce máte dva druhy cukroví.

“Dobrou chuť.”