REKLAMA
Jarní Italský salát
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 kg mladých pampeliškových listů
- 300 g mozzarella
- 300 g čerstvých rajčat / ředkviček
- 50 g soli na spaření
- 5 lžic olivového oleje / olivy
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 bageta nebo žitný chléb
Postup přípravy :
Pampeliškové listy omyjeme.
Ve hrnci přivedeme k varu cca 3 litry osolené vody.
Pampeliškové listy necháme je minutu spařit, následně cedíme a prolijeme ihned ledovou vodou. Pozor, teprve po dvojitým spařením listy zbavíme hořkosti.
Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na drobno nasekanou cibulku a česnek a lehce orestujeme.
Do mísy postupně přidáme nakrájená rajčata, natrhané pampeliškové lístky, mozzarellu
Bagetu nebo chléb lehce opečeně na pánvi nebo v toustovači.
Pampeliškový salát pokládáme na pečivo a na závěr posypeme hoblinkami parmazánu. Salát lze podávat i k hlavnímu jídlu nebo samostatně jako svačinu.
Dobrou chuť.