Po. Pro 23rd, 2024

Penne s restovanou zeleninou

REKLAMA

Je čas se podívat na recepty z autentických italských potravin s použitím složek, které jsou snadno dostupné.

Těstoviny nemusí být první věc, která přijde na mysl, když si představujete zdravé stravování, ale myslíme si, že je čas, aby se to změnilo. Naložte si misku s celozrnným penne, plnou zdravých tuků ve formě oliv a extra panenského olivového oleje a máte vyvážené jídlo, které vám pomůže držet se dobrých zvyků, aniž by utrpěla chuť. Těstoviny pouze celozrnné mohou zaručit dobrý výsledek kulinářského snažení.

Celozrnné Penne s restovanou zeleninou

  • 1 ořešák squash, oloupané, sušené plátky (nebo jiná dýně)
  • Sůl a pepř
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje za studena lisovaného
  • 6 velkých rajčat
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 5 stroužků česneku, mletého (lisovaného)
  • Červené papriky na plátky podle chuti
  • 400 g celozrnných těstovin penne
  • Hrstka smíšených oliv , nasekaných
  • Tenké plátky bazalky
  • Nasekaná petržel
  • Čerstvě strouhaný pecorino, parmazán

Předehřejte troubu na 180 ° C. Umístěte ořešák squash na plech, osolte a opepřete a polijte jednou polévkovou lžíci olivového oleje, rozložte tak, že je vše rovnoměrně potažené. Umístěte rajčata na další plech, posypte solí a pepřem a polijte jednou polévkovou lžící olivového oleje, opět rozložte rovnoměrně. Pečeme dokud není squash karamelizován, do zlatova a rajčata jsou měkká. Vše by mělo trvat asi 30 minut (doba vaření se bude lišit v závislosti na vaší troubě).

Mezitím položte pánev na střední plamen. Do pánve nalijeme lžíci olivového oleje a přidáme cibuli. Vařte, dokud cibule nezměkne, asi deset minut, pak přidejte česnek a červené papriky na plátky. Pokračujte, až bude česnek voňavý, asi 5 minut.

Vařte těstoviny v hrnci solené vařící vodě podle návodu na balení, dokud nebudou al dente. Ponechejte si ½ šálku těstovinové vody na vaření, pak slijte vodu z  těstovin.

Přidejte zbývající lžíce olivového oleje, oliv a pečené zeleniny na pánev s cibulí a česnekem. Teplou zeleninu zahřejte na střední teplotu asi jednu minutu, poté k těstovinách přidejte rezervovanou vodu na vaření, bazalku a petrželku.

Rozdělte vše do čtyřech misek a posypejte  čerstvě strouhaným sýrem.

Dobrou chuť po italsku.

By redakce

Related Post