St. Pro 25th, 2024

Tatarák z tvarůžků a camembertu

REKLAMA

Pokud patříte mezi milovníky aromatických sýrů, zejména tvarůžků, a zároveň máte rádi jemnější sýry jako camembert, tento bezmasý tatarák vás určitě nadchne. Jeho chuťová kombinace je výrazná a přitom harmonická, a skvěle se hodí jako nevšední pochoutka na posezení s přáteli nebo jako chuťovka k pivu. Nejlépe si ho vychutnáte na horkých česnekových topinkách, ale výborně chutná i s čerstvým chlebem.

Ingredience:

    • 100 g tvarůžků (olomoucké syrečky nebo podobný zrající sýr)
    • 90 g camembertu
    • 1 malá červená cibule
    • 1 jarní cibulka
    • 1 lžíce rostlinného oleje (ideálně slunečnicový nebo olivový)
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce pikantního kečupu
    • 2 lžíce piva (nejlépe světlého)
    • 1 lžička sladké mleté papriky
    • Špetka chilli (množství přizpůsobte své chuti)
    • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
    • Stroužky česneku na potření topinek
    • Krajíce chleba na topinky

Postup:

  • Příprava sýrů: Tvarůžky i camembert nastrouhejte nahrubo nebo je jemně pokrájejte a vložte do větší mísy.
  • Příprava zeleniny: Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji najemno. Stejně tak nasekejte jarní cibulku a přidejte obě cibule k sýrům.
  • Dochucení: Přidejte olej, hořčici, kečup, pivo, mletou papriku a špetku chilli. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě rovnoměrně spojily.
  • Osolení a opepření: Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem dle chuti. Směs nechte pár minut odležet, aby se chutě dobře propojily.
  • Příprava topinek: Zatímco se tatarák uleží, opečte krajíce chleba na pánvi nebo v troubě, dokud nebudou zlatavé a křupavé. Horké topinky potřete česnekem.
  • Podávání: Tatarák podávejte na česnekových topinkách nebo s čerstvým chlebem. Skvěle ho doplní dobře vychlazené pivo.
  • Dobrou chuť!

Related Post