Buřty na černém pivu

REKLAMA

Za pár korun hodně muziky. Česká lidová jídla uvaříte levně, a přitom si pochutnáte. Občas ale musíte přivřít oči nad kalorickými hodnotami, ale proč výjimečně nezhřešit. Když se to bude jednou za 14 dní, jakoby se nic nestalo. Ale někdy to vyžaduje i trochu více času, aby bylo vše jak má být. Tři hodiny pozvolného pečení mohou před požehnaným zážitkem vyplnit třeba domácí kina, nebo úklid, či hraní stolních her.

A co takhle obyčejné špekáčky, samozřejmě z masa!

Ingredience

  • 1 kg špekáčků
  • 1 kg cibule
  • 2 zelené pálivé papriky
  • 1 l černého piva
  • 1/2 l kečupu
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 1 sklenice beraních rohů

Příprava jídla

1.Troubu předehřejeme na 200 °C. Špekáčky oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, zbavíme je stopek, jádřinců a pokrájíme je.
2.V míse promícháme pivo, kečup, rajský protlak a chilli omáčku.
3.Pekáč vyložíme špekáčky, cibulí, paprikou a beraními rohy, zalijeme pivní směsí a zakryté pečeme hodinu.
4.Po necelé hodině pečení pekáč odkryjeme, teplotu snížíme na 180-160 °C a dopečeme další dvě hodiny.

Příprava: 20 minut + pomalé pečení 3 hodiny, ale o to se postará už vaše trouba.

Dobrou chuť