Domácí naložené maso

REKLAMA

Domácí vepřovku, která je vyzkoušená a dobrá si ji můžete doma udělat.

Budete k tomu potřebovat:

Vepřovou kýtu ořech, vepřovou krkovici a vepřovou pečeni, dohromady, aby vám to udělalo pět kilo. K tomu ještě budete potřebovat kilo a půl bůčku s kůží. Kůži od bůčku vykrojíte nakrájíte na malé kousky a dáte si ji stranou.

 

 

 

Postup: Všechno maso nakrájíte i s bůčkem na malé kousky do většího lavoru. V lavoru maso pořádně promícháte se solí a necháte aspoň hodinu uležet. Po hodině si připravíte čisté pořádně umyté skleničky, které naplníte masem. Na povrch masa dáte kousek kůže, kterou jste si dali stranou a zalijete jednou polévkovou lžíci vody. Důkladně zašroubujete víčkem.

Připravíte si zavařovací hrnec s trochou vody a sklenice vložíte do nich. Pozor, aby nebyla ponořená víčka. Uzavřete a nařiďte si hodiny. Pokud je nemáte, tak při devadesáti pěti stupních sklenice budete ohřívat dvě hodiny.

 

 

Po dvou hodinách zavařeniny vyndáte a necháte čtyřiadvacet hodin vychladnout. Po těch čtyřiadvaceti hodinách je vložíte zpět do zavařovacího hrnce a další dvě hodiny vaříte. Po uplynutí dvou hodin je vyndáte, necháte vychladnou a uložíte do chladu.

 

 

Je to výborná vepřovka, kterou si můžete dát na chleba s cibulí. Dobrou chuť.