REKLAMA
Hnus, podle původního receptu ze Švédska je vynikající roastbeef.
Suroviny
-
-
2 kg roštěná Nízké
-
1 l voda
-
130 g sůl
-
1 lžíce cukr
-
0,50 lžička pepř celý
-
4 ks bobkový list
-
Pěkný kousek roštěné vcelku necháme zmrznout v mrazáku. Nerozmražený dáme do pekáče, nesolíme ani nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75°C a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme 10 – 12 hodin (není třeba kontrolovat, při teplotě 75 °C se nepřipálí). Zatím uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem, bobkovým listem a necháme vychladnout. Maso po upečení marinujeme v nálevu (osvědčil se mikrotenový sáček) v lednici asi 6 hodin. Po odležení krájíme na co nejtenší plátky.
Původní kuchyní tohoto receptu je Švédsko, doba přípravy je cca 14 – 17 hodin