Exkurze v Karlovarské Becherovce

REKLAMA

Ve čtvrtek v rámci turistiky byla dohodnuta návštěva Becherova muzea v Karlových Varech v dopoledních hodinách. Exkurze zahájila promítáním krátkého filmu o historii výroby Becherovky. Sympatická průvodkyně vyprávěla, že u zrodu tohoto přírodního bylinného likéru stál před 200. lety Josef Becher, který své znalosti předal svému synovi Janu Becherovi, následně tento recept přecházel na další potomky. Stále tajný recept na směs bylin znají jen dva muži. Becherovka je známá po celém světě a vyváží se do více jak 35 zemí. Po prohlídce muzea se skupina aktivních karlovaráků sešla u baru, kde pro nás byla připravena tradiční ochutnávka čtyř druhů Becherovky.

Všech 28 účastníků exkurze strávilo příjemný čas nejen prohlídkou s výkladem o historii 13. karlovarského pramene, ale i jeho ochutnávkou.

autor: Dagmar Zinková