REKLAMA
„Nudle se zelím“ jako boom recept pro gurmány.
Toto jednoduché jídlo pochází z Maďarska, které se velmi rychle přestěhovalo do Slovenské republiky. Je velmi působivé, že toto gurmánské jídlo se absolutně obejde bez cibule a jakéhokoliv masa, neboť v kostce škvařeného sádla (v bodě 4) je již ingredience chuťově tímto vložena. Držte uvedené jednoduché receptury. Nebudete toho skutečně litovat. Nenahrazovat ničím jiným.
Ingredience
-
- hlávka zelí, 250 g
- škvařené sádlo,
- 500 g širokých nudlí,
- sůl,
- mletý pepř
Příprava jídla
- Zelí pěkně nastrouháme do velikého hrnce. Bude to vypadat, že ho je přehršel (hodně), ale realita bude opačná.
- Řádně zelí prosolíme. Necháme sůl cca 5 až 10 minut působit.
- Rukou silou zelí v hrnci stlačíme, ze kterého se uvolní dostatek vody, kterou z hrnce odebereme a vylejeme.
- Do hrnce vložíme celou kostku škvařeného sádla. Na mírném ohni mícháme cca 25 až 30 minut zelí do zlatova po celou dobu.
- Během míchání uvaříme široké nudle dle návodu výrobce, který je většinou uveden na obalu sortimentu.
- Nudle scedíme, vložíme je společně do hrnce se zelím. Vše pečlivě promícháme.
- Při servírování nudle se zelím nakonec posypeme pepřem.
- Pak už nám nezbývá nic jiného než Vám popřát skutečně luxusní dobrou chuť.
Rekapitulace nákladů: 3 kg zelí = 26,- Kč; 500 g širokých nudlí = 24,- Kč; 250 g škvařeného sádla = 19,90,- Kč; 1 kg soli = 6 – 8,- Kč; mletý pepř = 16,90,- Kč. Za zdravé jídlo pro 4 osoby zaplatíte celkem 93 korun.
Není to skvělé?
[carousel_slide id=’9109′]