Nebezpečně dobrý jablečník
Ingredience:
4 vejce
100 g cukr moučka
vanilkový cukr
6 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek
2 vanilkové cukry
mletá skořice
čokoláda
Náplň:
3 vanilkové pudinky
½ l mléka
2 zakysané smetany(celkem 500 g)
Postup:
Plech vyložíme alobalem, nasypeme vanilkový cukr, skořici, nastrouhaná jablka a zalijeme těstem a dáme péci při 220ºC. Těsto – ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře potřeme náplní. Náplň – uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnouta do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku, upravíme nastrouhanou čokoládou.
Řez si můžete ozdobit třeba lístkem máty.
A je to. Dobrou chuť.
Naše redakce má pro Vás připraveno 30 receptů.
Pro zaslání receptů v PDF klikněte zde…
Pokud nám zašlete fotografii a kontakt, zařadíme Vás do soutěže o vstupenky na sportovní a kulturní pořady v Karlových Varech. Soutěžit mohou jen ti, kteří upečou svou dobrotu podle jedené z doručených receptur a pošlou nám dvě fotografie.