REKLAMA
V letních měsících, čase grilování může uspět jednoduchý recept na Váš gril.
suroviny
- vykuchaný Siven americký / a 1 porce
- olivový olej
- citrónové rybí koření
- máslo
- dva svazky mladé cibulky
- bílý jogurt
- sladká paprika
- mletý pepř
- sůl
- limenty nebo citróny 1/2 a ryba
- domácí žitný chléb
postup přípravy :
- S olivového oleje a rybího koření si připravíme marinádu, kterou mašlovačkou naneseme na vykuchané Siveny. Pokud nemáte Siveny, lze použít menší pstruhy. Ryby marinujeme cca 1-2 před grilováním
- Svazky mladé cibulky nakrájíme na drobno a smícháme s velkým bílým jogurtem 500g. Osolíme 1 kávovou lžičkou soli, přidáme špetku mleté sladké papriky a mletého pepře. Necháme 30 minut v lednici a po té promícháme a ještě dochutíme
- Celé Siveny grilujeme po obou stranách
Jednoduché jídlo podáváme s cibulovým dipem a trochu žitného chleba. Po vložení Sivena na talíř, nezapomeneme na horkou rybu položit plátky čerstvého másla. A to je vše.
Dobrou chuť