REKLAMA
Špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli jsou nejznámější labužníkův fast-food: jídlo, na kterém si můžete pochutnat v jakékoli denní době, když vás honí mlsná, tak klidně i o půlnoci. Pokud chcete, můžete pro výraznější chuť přidat ančovičky.
Příprava tohoto skvělého jídla je opravdu jednoduchá, tak pojďme na to.
Ingredience pro 4 porce
- sušené špagety 450 g
OMÁČKA:
- olivový olej 60 ml
- česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený 7 až 11 stroužků
- čerstvá červená chilli paprička, nakrájená 1 ks
- ančovičkové filety v oleji (nemusí být) 4 ks
Příprava jídla
- Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut. Každý jak má rád.
- Mezitím ve velké pánvi ohřejte olej a jemně v něm osmažte chilli a česnek. Pozor, nesmí se připálit! Nyní můžete také přidat ančovičky a nechat je v oleji rozpustit. Omáčka by měla být hotová za necelých 5 minut.
- Uvařené těstoviny vyndejte z vody pomocí kleštiček, vložte do omáčky a promíchejte. Není nutné přidávat sýr ani bylinky, ale pokud jinak nedáte, klidně použijte strouhaný parmazán a nasekanou petrželku, nejlépe hladkolistou.
Nezapomínejte na kvalitní a čerstvé suroviny, to se vždy vyplatí a z česneku vyjmete srdíčka, pak si ho může užít mnohem víc. Když budete mít suroviny pěkně připravené, první sousto bude k dispozici do 30. minut.
Dobrou chuť.
[carousel_slide id=’9109′]