REKLAMA
Tento recept je od mladé maminky z Německa, která je dělá s dětmi. Nejedná se o Řecké tzatziky. Ten kdo má rád čokoládu tak si přijde na své. Jsou výborné a zde je jednoduchý bezlepkový recept.
Co budeme k tomu potřebovat:
- 200g kukuřičných lupínků
- 200g bílé čokolády
- 100g hoblovaných mandlí
- nastrouhanou pomerančovou kůru může být i nemusí.
Postup přípravy:
- V misce smícháte kukuřičné lupínky, pomerančovou kůru s mandlovými hoblinkami.
- V hrnci rozpustíte 150g bílé čokolády.
- Do rozpuštěné čokolády vysypte lupínky promíchané s pomerančovou kůrou a mandlemi. Vidličkou nebo lžící to pomalu promíchejte.
- Až je vše promíchané tak s lžící děláme malé bochánky na pečicí papír a necháte zaschnout.
- Zbytek čokolády rozpusťte a položte na vrch.
Ten stejný recept můžete udělat s mléčnou a hořkou čokoládou do hromady a máte tmavé cacíky. Můžete si je dát do mrazáku a na vánoce máte dva druhy cukroví.
„Dobrou chuť.“