Út. Pro 24th, 2024

Parta totálních idiotů, udeřil šéfkuchař Pohlreich

Karlovarské listy
REKLAMA

Nenávidím EU, sedí tam parta totálních idiotů, udeřil šéfkuchař Pohlreich. A Babiše už vůbec nešetřil.

Živnostenské listy vydaly rozhovor se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem. Ten řekl svůj názor na zavedení elektronické evidence tržeb a obecně kritizoval nejen českou vládu a stav našeho pohostinství, silná slova měl i na adresu Evropské unie.

Rozhovor zivnostenskelisty.cz

Už šest let s pořadem Ano, šéfe! objíždí restaurace napříč republikou. Viděl kde co, poznal kdejaké způsoby řízení i provozu. Z takřka sedmdesáti podniků, které se štábem navštívil, už většina neexistuje. Sám provozuje tři vyhlášené restaurace, a tak pokud má někdo ke gastrobyznysu co říct, je to ZDENĚK POHLREICH (58). Zeptali jsme se ho, jak je to s těmi podvody v restauracích, kolik toho zlikviduje elektronická evidence tržeb, jak se vůbec daří českým restauratérům a jak to chodí ve světě…

Na rovinu, pane Pohlreichu, kradou restauratéři?

Ale tak všichni přece vědí, jak to je. V gastronomii pracuje asi dvě stě tisíc lidí. Myslím si, že je hromada těch, kteří to nemohou dělat poctivě. Zkrachovali by. Máme jednadvacetiprocentní zdanění a lidi chtějí meníčka za sedmdesát korun. Tak si to spočtěte. I kdyby chtěli, nemůžou být poctiví.

Schvalujete to?

Ne, ale chápu je. Hospod jsem viděl hromady a jsem přesvědčený o tom, že kdyby se některé podniky měly začít chovat poctivě, tak je to jejich konec. Ti, co kradli, budou krást dál, žádná elektronická evidence tržeb (EET) tomu nezabrání. Hlavně nevím, jakým způsobem bude účinnost tohoto opatření vynucena. U nás v ulici je pět večerek, myslím, že ty se na to krásně vykašlou. Docela by mě zajímala některá místa, do takové Sapy(vietnamské obchodní centrum v Praze) bych se chtěl podívat, jak se tam bude zavádět EET.

Jak se na EET díváte vy?

Já to považuju za diskriminační vůči našemu průmyslu. číst dál…

zdroj: živnostenskélisty.cz

By redakce

Related Post