REKLAMA
Podzimní čas je časem polévek. Po sklizni brambor v Čechách je známá klasická bramboračka, ale i krémy mají své kouzlo.
Každému z nás se občas stane, že musí vařit z omezeného množství surovin, které doma zrovna najde. A přesně takhle vznikl bramborový krém, který je teda ale naprosto dokonalý. Okouzlí Vás svou jednoduchou přípravou, ale také výslednou chutí a budou jej milovat i Vaše děti. Alespoň naše holčička dlouho nic tak rychle nesnědla, jako tenhle bramborový krém.
- 1 větší cibule
- 170 g pórku
- 500 g brambor
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 150 g smetany (nejlépe ke šlehání)
- 1 l zeleninového vývaru
- špetka muškátového oříšku
- řeřicha na ozdobení
„Dobrou chuť“